[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Juridisch advies bestuursrecht


Ons wetboek kent oneindig veel regels waaraan burgers zich moeten houden. Het bestuursrecht, ook wel bekend als het administratief recht, bevat de regels waaraan de overheid zich moet houden bij het nemen van bepaalde beslissingen. Op die manier wordt er voor gezorgd dat de overheid niet onbegrensd beslissingen mag nemen.
Achter de ‘overheid’ zitten gewone mensen die fouten kunnen maken en dat ook doen. Als u wilt reageren op een (foutieve) beslissing van de overheid krijgt u te maken met het bestuursprocesrecht. Dat geeft de procedure weer hoe men bijvoorbeeld bezwaar kan maken tegen overheidsbesluiten. Omdat het een vrij complex rechtsgebied is begrijpen wij dat een gewone burger niet geheel op de hoogte kan zijn van de rechten en plichten die voor hem gelden. Dat resulteert soms in (onterechte) beslissingen van de overheid die, uit tijdnood/onkunde, gelaten worden voor wat ze zijn. Dat is jammer omdat u zich immers ook aan allerlei regels moet houden. Indien u daarbij een fout maakt, wordt dat door de overheid zelden tot niet gelaten voor wat het is.

Juridisch advies bestuursrecht van EurekaRecht


EurekaRecht biedt u juridisch advies en ondersteuning aan in de vorm van o.a;

  • In gesprek treden met bestuursorgaan (onderhandelen)


  • Het opstellen of controleren van een bezwaarschrift


  • Het opstellen of controleren van een beroepschrift


  • Het procederen bij de bestuursrechter


  • Algemeen juridisch advies in het bestuursrecht


Gratis intakegesprek bestuursrecht

Zodra wij uw aanvraag ontvangen hebben zullen wij binnen 24 uur contact met u opnemen voor een vrijblijvende telefonische intake. Mogelijke vervolgstappen worden dan met u besproken.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]