[vc_row][vc_column][vc_column_text]

rg1

Arbeidsrecht advies


Het arbeidsrecht is een zeer breed en dynamisch rechtsgebied. Wanneer u een arbeidsovereenkomst aangaat begeeft u zich (al) op het terrein van het arbeidsrecht. In dat stadium kunnen er veel vragen op u afkomen. Denk daarbij aan een concurrentiebeding waar u het niet mee eens bent. Op het moment dat de arbeidsovereenkomst gesloten is kunnen er (ook) nog tal van andere problemen ontstaan. Voorbeelden daarvan zijn geschillen omtrent de verplichtingen tijdens ziekte, of een geschil omtrent het weigeren van het (structureel) overwerken. Daarnaast kan er door verschillende factoren een verstoorde arbeidsrelatie ontstaan tussen de werkgever en de werknemer. In het ergste geval dreigt er ontslag.
Een arbeidsrechtelijk geschil kan een vervelende gebeurtenis zijn voor u als werkgever en als werknemer. Daarnaast kan het (grote) financiële gevolgen met zich meebrengen. Met het juiste arbeidsrecht advies kunnen dit soort zaken worden voorkomen of op de juiste manier worden afgehandeld.

Arbeidsrecht advies van EurekaRecht


Wij kunnen u adviseren en ondersteuning bieden bij zaken die o.a. betrekking hebben op (het):

  • Beoordelen arbeidsovereenkomsten


  • Opstellen arbeidsovereenkomsten


  • Concurrentie-of geheimhoudingsbedingen


  • Ziekte of arbeidsongeschiktheid


  • Ontslag

Gratis intakegesprek arbeidsrecht

Zodra wij uw aanvraag ontvangen hebben zullen wij binnen 24 uur contact met u opnemen voor een vrijblijvende telefonische intake. Mogelijke vervolgstappen worden dan met u besproken.


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]