De horeca moet het al weer een tijd lang zonder CAO doen. Om precies te zijn is er al geen CAO meer sinds 1 april 2014. #JAJELEESTHETGOED. Dat komt er op neer dat je werkgever individuele afspraken met jou mag vastleggen in je arbeidsovereenkomst. Die afspraken moeten wel redelijk zijn uiteraard. Maar toch is het opletten geblazen voordat je een dergelijke arbeidsovereenkomst ondertekent. In deze blog geef ik 4 tips weer waar je op moet letten bij het ondertekenen van je (nieuwe) arbeidsovereenkomst in deze CAO-loze periode.

Tip 1: Oude CAO kan nog van toepassing zijn

Mocht je na 1 april een standaardovereenkomst voorgeschoteld krijgen waarin een zogehete incorporatiebeding is opgenomen dan betekent dat dat de oude CAO gewoon nog van toepassing is.  Opgemerkt moet worden dat het voorgaande uitgezonderd is van het incorporatiebeding waarin is aangegeven dat de bepalingen uit de betreffende CAO alleen gelden indien de CAO van kracht is en/of indien de bepalingen uit de CAO gelden.

Tip 2: Onderhandelen

Aangezien er niet door middel van een CAO algemene loonstijgingen worden doorgevoerd, is het voor jou van belang om te onderhandelen over je loon. #KOMVOORJEZELFOP. Sla daarin uiteraard niet door maar accepteer ook niet zomaar iets.

Tip 3: Vastleggen van afspraken

Indien je (eventueel met succes) hebt onderhandeld of gewoonweg afspraken hebt gemaakt tijdens het screenen van het contract is het van belang die afspraken op te laten nemen in je nieuwe arbeidsovereenkomst. Daarmee voorkom je achteraf misverstanden.

Tip 4: (laten) Controleren!

In je enthousiasme voor je (nieuwe) baan kan ik me voorstellen dat je zo snel mogelijk wilt tekenen. In dit geval is het wellicht ten overvloede maar lees toch altijd je contract goed door en vraag om uitleg indien je iets niet (helemaal) begrijpt voordat je ondertekent.

Hoe EurekaRecht jou kan helpen?

Wil je meer informatie over de CAO-loze periode in de horeca, hulp bij het screenen van je arbeidsovereenkomst of wil je gewoonweg een juridische vraag hieromtrent stellen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. #KOMTGOED!